Treasure Building B.V. is specialist in het realiseren van uw buitenkeuken

Uiterst bekwame ambachtelijke schrijnwerkers vervaardigen de constructie en het gebinte van uw bijgebouw trouw aan al de traditionele technieken. Veelal wordt het dakgebinte bekleed met tegelpannen, maar riet is ook mogelijk. Het eikenhouten gebinte wordt naar eeuwenoude traditie in elkaar gezet met pen- en gatverbindingen. Deze verbindingen spannen zichzelf op zodat er een uitzonderlijk sterke structuur ontstaat. Er komt aan de hoofdstructuur, en het gebinte  geen spijker te pas.

Alle mogelijke toepassingen in uw buitenkeuken zijn mogelijk. Van eenvoudig tot super de luxe inbouwapparatuur. Uw buitenkeuken is immers de locatie om uw vrienden, familie en kennissen te ontvangen en te genieten van een barbecue. Wokken en grillen behoort ook tot de mogelijkheden en het werkblad en spoelgedeelte kunnen wij naar uw wensen creëren.

Wij verzorgen uw totale project van bouwtekening tot dakbedekking. Treasure Building heeft al meer dan 20 jaar ervaring met eiken bijgebouwen en heeft duizenden dromen waar kunnen maken.

buitenkeukensbuitenkeukensbuitenkeukens

Eiken (of eikenhout) is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken. Onder water dient het echter wel beschermd en geconserveerd te worden (paalwerk en jachtbouw). Ook wordt het verwerkt tot fineerlagen voor het belijmen van meubelwerk.

Er is groot verschil tussen het ene eikenhout en het andere. Tot de bekendste handelsgroepen horenEuropees eiken: Dit is het traditionele eikenhout, waarvan onder andere de klassieke eiken meubelen en beelden gemaakt zijn. Niet alleen meubels, maar ook deuren, parket, kozijnen en trappen en ook schepen en sluisdeuren werden traditioneel van eikenhout gemaakt. Door de schaarste (en prijs) wordt dit meer en meer vervangen door andere soorten, onder andere meer bestendige houtsoorten als Azobé of Afzelia. Ook binnen Europa is een grote variëteit aan kwaliteiten te onderkennen, men maakt onderscheid in Spessart-eiken, recht van draad en fijnjarig, Frans eiken, harder en donkerder van kleur en het prachtige maar zeldzame Slavonisch eiken, grote lengtes als regel zonder noesten of kwasten.

Amerikaanse wit eiken: is lichter van kleur.

Amerikaanse rood eiken: is rozer van kleur, zachter, grover van nerf.

Japans eiken, fijne spiegel, licht van kleur.

‘Donker eiken’ is veelal geen aparte houtsoort maar ontstaat veelal door een behandeling (met ammonia). Ook verkleurt het tot blauw daar waar het in contact komt met ijzer, door het aanwezige looizuur.

Al het eiken wordt geleverd door het geslacht eik (Quercus), maar de naam wordt ook wel gebruikt voor houtsoorten die in enig opzicht aan eiken doen denken. Voorbeelden zijn essen en iepen, maar die missen de mooie ‘spiegel’ die zo karakteristiek is voor eiken. Spiegels zijn de mergstralen voor het radiale transport van voeding en vocht bij leven uiteraard.

bronvermelding: wikipedia